Om mig

Mit billede
Jeg er en håndarbejdskvinde. Jeg har strikket, hæklet og syet hele mit liv. På denne blog noterer jeg hvad jeg strikker på, hvor langt jeg når, mine ideer til strik, noget om mine inspirationskilder og jeg deler gerne af min strikkeviden og -erfaring.

tirsdag den 30. april 2013

Tirsdag 30. april - Vandyke Lace Panel 2



Dagens firkant er et hulmønster, strikket over 8 pinde. Endnu nemmere end mønsteret fra i går, men også lidt mere kedeligt....










Månedens firkanter er nu færdige. Jeg har overvejet sammensyningen, og besluttet at de skal sys sammen således: inderst januar, derefter februar i en ring uden om, osv, osv. Det betyder at jeg må pille op de to firkanter jeg allerede har syet sammen og begynde forfra. Det er et sommerferie-projekt, tror jeg. Eller et projekt jeg må tage om sammen med min  Partner in Yarn, Thea fra Knitting Bee.


mandag den 29. april 2013

Mandag 29. april - Vandyke Lace Panel 1



Dagens firkant er et fint hulmønster-panel strikket over 6 pinde; nemt at strikke og pænt bliver det.






Sideværssjalet af alpacarester er næsten færdigt. Jeg overvejer en kant, men jeg tror det forstyrrer striberne.



Gennem en af de blogs jeg læser fandt jeg i dag et herligt redskab, jeg længe har ledt efter: et knit-doodle ark, hvor man kan tegne sine mønster-ideer op http://www.knitpurlgurl.com. Skønt redskab, jeg straks må tage i brug, når jeg skal til at planlægge min fair isle-strik.

søndag den 28. april 2013

Søndag 28. april - Little Chevron Rib

Dagens firkant er et ret/vrang strukturmønster, strikket over 4 pinde. Ikke så fin stringent struktur som lørdagens chevron, men finere i mønsteret.

lørdag den 27. april 2013

Lørdag 27. april - Chevron Rib 1

Dagens firkant kaldes rib, men jeg synes det er passende at beskrive det som er ret/vrang-strukturmønster. Det strikkes over 4 pinde og er nemt at strikke. Jeg kan også godt lide mønsteret....  jeg er ikke så stor fan af chevron-mønsteret normalt. det ville være pænt som tørklæde eller sjal, måske som nederdel?



Den lille cowl strikket på skrå er færdig (tror jeg) og skal bare sys sammen med maskesting.

fredag den 26. april 2013

Fredag 26. april - Linked Rib

Dagens firkant er et ret/ vrang strukturmønster med snoninger, strikket over 6 pinde. Det er nemt og ligetil at strikke.







Imens jeg overvejer det næste store projekt, har jeg taget fat på bunken af alpacarester og strikker et sideværssjal.

torsdag den 25. april 2013

Torsdag 25. april - Chain-Stitch Rib

 Dagens firkant er ribstrik, der minder om patentstrik, men bliver meget kraftigt, og meget let. Mønsteret strikkes over 4 pinde, og ville egne sig særligt godt til lidt tykkere garn (måske mohair?) på tykke pinde til et tørklæde eller et sjal.

onsdag den 24. april 2013

Onsdag 24. april - Basket Weave Rib


Dagens firkant bliver også kategoriseret som rib; jeg vil kalde det ret/vrang strukturmønster, for der er ikke meget rib i det efter min mening. (Som jeg tidligere har nævnt: rib er for mig en elastisk strik). Strukturen er rigtig pæn, næsten vævet-agtig (deraf navnet, tænker jeg :-) og den er nem at strikke. Mønsteret strikkes over kun to pinde.





med kant
uden kant
Vadehavssjalet er nu færdigt. Mangler kun at blive dampet og få hæftet ender. Jeg er meget tilfreds med udfaldet. Håber at fotografen der
vadehavet af Gunver Ramussen
 

tirsdag den 23. april 2013

Tirsdag 23. april - Fagotted Rib

 Dagens firkant er ribstrik med hulmønster. Det strikkes over to pinde og er virkeligt dejlig at strikke. I lidt kraftigere garn og som halstørklæde vil den være superpæn.

mandag den 22. april 2013

Mandag 22. april - Square Rib


Dagens firkant er ribstrik med patent-virkning. Strikkes over fire pinde. Det er nemt at strikke, tror det egner sig godt til en halskant eller en cowl.







Dittes hue blev færdig fredag aften; det er en virkeligt god opskrift fra Ravelry, som var supernem og superhurtig at strikke. Mangler lige at hæfte ender, så bliver den afleveret. Håber hun bliver glad!
Vi tilbragte weekenden på Bornholm, som virkeligt levede op til sit navn. Og heldigvis havde jeg medbragt mere end ét strikketøj, så lørdag begyndte jeg på en cowl som jeg fandt på Rowans hjemmeside under free patterns. Det bliver rigtigt pænt og nu skal jeg bare beslutte om jeg skal strikke lidt længere end opskriften anviser.

Søndag 21. april - Ripple Rib

 Dagens firkant er ribstrik med enkelt-maskesnoninger i retmaskerne. Det strikkes over 4 pinde, og var forholdsvis nemt. Elasticiteten er fin.

Lørdag 20. april - Granite Rib


Dagens firkant er både hulmønster- og snoningsstrik. Det strikkes over kun 4 pinde, og det var egentlig ikke så vanskeligt, men det er besværligt at strikke - tidskrævende. Til gengæld bliver det en flot struktur (dog uden megen elasticitet)

fredag den 19. april 2013

Fredag 19. april - Bluebell Rib


Dagens firkant er hulmønsterstrik, en af de få jeg godt kan lide. Det er klokkeblomster, og mønsteret strikkes over 6 pinde.

torsdag den 18. april 2013

Torsdag 18. april - Wavy Eyelet Rib


Dagens firkant er hulmønster strikket over 16. pinde. Mønsteret er egentlig pænt, men det siger mig ikke så meget. En af de ting jeg selv får ud af dette dagens-firkant-projekt er, hvilke teknikker der ligger i mine hænder og hvilke der (absolut) ikke gør.

Mit vadehavssjal vokser og er nu godt og vel ½vejs. Jeg er vældigt tilfred med resultatet; synes det inder fint om forlægget og inspirationskilden:

Jeg håber Gunver følger med ovre i Ribe - kunne være rigtigt sjovt at høre hvad hun mener :-) (det er hende der er fotografen)

onsdag den 17. april 2013

Onsdag 17. april - Fir Cones

 Dagens firkant er hulmønsterstrik, et af de pænere og nemt at strikke. Strikkes over 16 pinde og opskriften er ligetil at følge med i.








I går var der en skøn udsendelse på dk4 om Kaffe (som udtaler sit navn [käef]) Fassett og hans strik og stof design. Jeg havde glemt hvilken kæmpe inspiration den mand er! OG næste gang jeg kommer til London vil jeg på V&A museets afdeling for tekstiler ...
Jeg skyndte mig at købe hans bog Kaffe knits again, så nå må postbudet gerne skynde sig rigtigt meget!

tirsdag den 16. april 2013

Tirsdag 16. april - Staggered Eyelets

 Dagens firkant er glatstrik med forskudt hulmønster. Nemt at strikke, og lidt kedeligt. Men det virker godt i sjaler og tørklæder. Mønsteret strikkes over 8 pinde.





For flere år siden købte jeg nogle nøgler alpacagarn, og  af strikkede et tørklæde med hulmønster: 
Sjovt nok give det ekstra varme (eller det føles  i hvert fald sådan) og tørklædet er lettere og nemmere at vikle og drapere fordi det er hulmønstret.

Vadehavssjalet er et af dem der vokser ud gennem fingrene på mig mens jeg strikker. Jeg får en ide, og den bliver afprøvet med det samme. Jeg har strikket ca 1/3.

mandag den 15. april 2013

Mandag 15. april - Moss-Stitch Squares

 Dagens firkant er glatstrik-kvadrater med perlestrik omkring. Mønsteret strikkes over 14 pinde. Det bliver rigtigt pænt, synes jeg. Det må strikkes på tykkere pinde til et tæppe, enten af arangarn. eller måske bomuldsgarn?







CB ønskede sig nye halsedisser og havde ønsker til både mål og mønster. I løbet af weekenden blev de begge færdige. De er strikket med dobbelt strømpegarn på rundpind 4½; den stribede har 74 m, rib 1r, 1vr, 4 striber ensfarvet sort og 2 striber sort/gul garn. Den med små gule prikker, har 78 m, ribstrik er 2r, 1vr; 4-5 oinde sort og 2pinde 2r sort og 1vr gul.

søndag den 14. april 2013

Søndag 14. April - Garter and Slip Stitch

 Dagens firkant strikkes over 12 pinde; det er ret strik, og strukturen bliver meget tyk. Måske i tyndt garn til et halstørklæde?

lørdag den 13. april 2013

Lørdag 13. april - Lacy Checks



 Dagens firkant er et nemt hulmønster over 12 pinde. Det er sådan set pænt nok, men det siger mig ikke så meget, kan jeg mærke... Men det var i det mindste overskueligt at strikke.

Andre projekter hober sig op:

Ditte ønsker sig en grå hue; vi fandt en opskrift og jeg har købt garn. Jeg tror det må være næste weekends projekt.
CB har byttet sine BDA halse-disser væk for fan-tørklæder fra andre klubber, så nu må han have et par nye. Har købt sort og gult garn.
Min chuncky merino sweater skal have forlænget ærmerne; jeg har lange arme!!, så der skal mindst 5 cm på hver ærme.
Imens vokser vadehavssjalet; det er skønt at strikke sjal og farverne gør mig glad.